מניית גוגל – מידע חשוב למתעניינים

לקבלת הצעת מחיר השאירו את פרטיכם.

הכמיהה שלנו להיות שותפים לרעיון, מוצר או אידיאולוגיה מסוימת, הם בדרך כלל מה שמניע את תהליכי קניית המניות וההחלטות לגביהן. אם מניה היא בסופו של דבר נייר ערך המגלם "שטר בעלות" על חלק יחסי בחברה, הרי שקנייה של מניית גוגל מספקת לקונה השתתפות פעילה כלשהי באחד המוצרים הסחירים הגדולים והמרתקים ביותר בעולם. 

גוגל נסחרת בבורסה מאז שנת 2004 ועלות המנייה שלה כבר גדלה פי 17 מאז ההנפקה. כיום מנוע החיפוש המוביל בעולם (עם נפח חיפושים העומד על למעלה מ-95%) נחשב לנטול מתחרים, שערכו רק ממשיך להתגבר עם הזמן. 

 

מידע רלוונטי על פעילות החברה 

החברה הנסחרת של מניות גוגל היא חברת האם "אלפאבית" (.Alphabet Inc‏, NASDAQ:GOOGL), שנוסדה לאחר שבגוגל הוחלט רה-אורגניזציה, כך שאלפבית תהפוך לחברה המרכזית שתחתיה פועלות מספר תעשיות שונות (טכנולוגיה, מחקר, מדעי החיים ועוד), בראש הארגון יעמוד לארי פייג' מייסד גוגל ולמנכ"ל חברת גוגל ימונה סונדאר פיאצ'י. התוכנית הייתה לאפשר לאלפאבית גמישות ביחס לעיסוקיה, כך שהם לא יתמקדו באינטרנט בלבד ויוכלו לייצר חברות בת רבות תחת שליטתן. 

גוגל התחילה כפרויקט נסיוני באוניברסיטת סטנפורד, קליפורניה בסוף שנות התשעים וצמחה עם הזמן לממדי ענק. לצד מנוע החיפוש המסורתי שממשיך להשתבח עם השנים ולייצר יותר התאמות כלפי הגולשים ברמה גלובלית, פותחו גם ממשקים כמו Gmail (שנחשב למערכת הדיוור הגדולה ביותר בעולם, נכון לשנת 2019), YouTube (אתר הווידאו הגדול והמוביל בעולם), Drive לאחסון קבצים בענן ועוד שלל פיצ'רים שעם הזמן יצרו גוויעה של ענפי שוק מסורתיים והפכו למונופול תקשורתי שתרם משמעותית ליצירת מהפיכת האינטרנט. הביקורת על גוגל ושיטתה טוענת לריכוזיות יתר בענף האינטרנט וייתכן שזוהי הסיבה להחלטה על השינויים המבניים כפי שהתקבלה בשנת 2015.  

המודל העסקי של גוגל נשען על חיפושים ממומנים ברשת. בעלי עסקים, אתרים, מוצרים ואנשים שרוצים להופיע במיקומים העליונים של מנוע החיפוש, צריכים לשלם. ככל שהמילה או ביטוי החיפוש מבוקשים יותר, כך גוגל מעלה את התעריף שיש לשלם לה על מנת להתפרסם ראשונים בתוצאות החיפושים של אותו ביטוי או אותה מילה.

אופציות המניה והעלות 

מניית גוגל פוצלה לשני סוגים של מניות: סוג המניה שבה קיימת זכות הצבעה (השפעה ושליטה על תהליכי קבלת החלטות ופעולות בחברה) וסוג מניה ללא זכות הצבעה (עם זכות בהון בלבד). רוב האנליסטים תומכים בקניית מניית גוגל משני הסוגים משום שהרווח החזוי שלה ברוב השנים אפילו מכפיל את עצמו, אם כי חשוב לציין שביחס לחברות טכנולוגיה מובילות נוספות כמו פייסבוק למשל, מדובר על רווח פחות גבוה (מכפלת הרווח העתידי של גוגל היא מעל 20 מיליארד דולר, לעומת פייסבוק שגבוהה מ-30). שווי שתי המניות כיום נע סביב 1,000 דולר בממוצע. 

ועוד סיבה לרכוש מניית גוגל (אלפבית) היא העמידות שלה, למרות שהיא עשויה לבטא ירידת רווחים כתוצאה משינויים ותהליכים אינטרנטיים. ביולי 2017 למשל, הוטל על גוגל קנס בגובה 2.7 מיליארד דולר, בגין הפרת חוקי ההגבלים העסקיים של האיחוד האירופי. למרות זאת, אלפבית ששולטת גם בתחומים טכנולוגיים נוספים כמו אנרגיה, בינה מלאכותית ועוד, רשמה באותו רבעון (הרבעון השני לשנה) רווח של 3.52 מיליארד דולר, מה שהיה גבוה יותר בכ-10% מתחזיות האנליסטים לאותו רבעון. דוגמה נוספת לכך הייתה כאשר התבטאה צניחה של 23% במחירי הפרסומות של גוגל (PPC) ביחס לאותה תקופה אשתקד, לצד זינוק של 52% בכמות ההקלקות עצמן. 

 

כיצד כדאי להחליט על קניית מניית גוגל?

כל חברה שמונפקת בבורסה למעשה מאפשרת לציבור לסחור בה וכך היא ממשיכה לגייס לעצמה כספים. כל בעל מנייה הוא בעל זכויות מסוימות כמו דיבידנדים (ראיית רווחים), השתתפות באסיפות כלליות של החברה, בעלות על נכסים במקרה של פירוק החברה וזכויות נוספות על פי התקנון שאותה חברה יצרה. 

שווי המניה מבטא כוח סחיר. במילים אחרות – בכמה אנשים מוכנים לקנות ולמכור, על פי היצע וביקוש. המניות מושפעות מהכלכלה, מהחברה, מאינטרסים שמשפיעים על בעלי המניות, חידושים באותו ענף, תחזיות אנליסטים, שמועות או התרחשויות פנימיות בחברה ועוד. מכיוון שאין דרך אחת לקבוע כמה עולה מניית גוגל או כל מניה באופן כללי – הרכישה היא לא פעולת "נכון/ לא נכון". כל אחד מתמקד בגישה שונה, בהיקף מחירים משתנה וכך נשמרים התנועה והשינוי האפשרי במחיר. 

כדאי לחשוב על טווח ההשקעה לפני הקנייה: האם מדובר על מניה בעלת מסחר יומי או שבועי? מה התנודה היומית של המניה? ככל שהמניה נרכשת בחברה גדולה יותר (מניית גוגל, אפל או פייסבוק למשל), כך מומלץ יותר להשקיע בה לטווח ארוך – אך כל עוד אתם בעלי סכום שיאפשר לכם לקטוף רווחים נאים. 

מומלץ לקחת את הזמן, לחקור ולנתח את פעולותיה הנוכחיות של אלפבית: האם היא נמצאת בצמיחה ומתבלטת בענפים שבהם היא נמצאת? מה ההכנסות שצפויות לה? מה הביקוש למוצרים שהחברה מייצרת? כדאי להיעזר גם במה שחוזים האנליסטים בהקשר הזה, כדי שתוכלו גם לקבל דיבידנדים בחלוקה השנתית. 

שימו לב שמחיר המנייה נמצא ביחס לערך של החברה. לא הייתם רוצים לרכוש מניה בתעריף כל כך גבוה, עד שהשוק מכתיב את מחירה מחדש. אם זה קורה, מתרחשת התרסקות בלתי צפויה של המניה וההפסד עלול לצרוב בכיס ובגרון. 

כדאי להמשיך ולעקוב אחרי הנתונים הפיננסיים של החברה, להשוות אותן לחברות טכנולוגיה מקבילות, להתייעץ עם מומחים בתחום ואפילו להעז ולפנות לחברה עצמה. 

נשמח לעמוד לשרותכם בכל נושא

השאירו את פרטיכם
ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

כתבות נוספות בנושא