האם ידעתם, שסכום של 20 אלף שקלים בלבד יכול לאפשר לכם להתחיל להשקיע? תיק השקעות דיגיטלי, פלטפורמה חדשה שמאפשרת לפתוח תיק השקעות באופן מקוון, מאפשרת ליהנות מהשקעה המנוהלת על ידי אנשי מקצוע מוסמכים ומנוסים. כל זאת – בעזרת השקעת סכומים לא גבוהים.
מתלבטים באיזו חברה כדאי לכם לפתוח את תיק ההשקעות? כל התשובות, במאמר שלפניכם.
מהו תיק השקעות דיגיטלי ולמה כדאי להשקיע בו?
אנשים רבים נרתעים ממושגים כגון 'רכישת מניות', 'השקעות בבורסה' ודומיהם. השקעות נראות לאותם אנשים כתחום ריסקי, אשר כניסה אליו דומה לכניסה לקזינו – אפשר להרוויח כספים רבים, אבל אפשר גם להפסיד. לאמיתו של דבר, השקעה בבורסה ורכישת מניות ללא ידע מקדים בנושא וללא ייעוץ מקדים הן אכן פעולות מסוכנות שעלולות לגרום להפסדים. בוודאי אתם שואלים את עצמכם – 'למה שלא נתחיל ללמוד את הנושא מאפס ונתחיל להשקיע בבורסה'? ובכן, ניתן כמובן לשבת וללמוד את נושא ההשקעות אך הלימוד עלול לארוך זמן רב וצפוי לדרוש מכם השקעה רבה. אז אם אין לכם יותר מידי זמן פנוי, ואתם מעוניינים שאנשים מקצועיים ובעלי ידע בנושא ישקיעו עבורכם את הכסף, בואו והכירו את תיקי ההשקעות הדיגיטליים.
תיקי השקעות דיגיטליים מאפשרים למשקיעים לפתוח תיק השקעות בסכומים נמוכים למדי. בכך, מהווים תיקי ההשקעות הדיגיטליים אלטרנטיבה להשקעות במסגרת מנהלי תיקים. עד עתה, אנשים שהיו רוצים לתת את המושכות לאנשי מקצוע שיהיו אחראיים על השקעותיהם, היו צריכים להשקיע סכומים גבוהים במיוחד, סכומים אשר נעים סביב 200 אלף שקלים ואף יותר.
תיקי השקעות דיגיטליים מביאים עמם בשורה חדשה לשוק ההשקעות, וכעת ניתן לפתוח תיק השקעות בעזרת סכומים נמוכים של כמה עשרות אלפי שקלים בלבד (לא מדובר כמובן בסכום נמוך, אך בהשוואה לסכומי השקעה דרך מנהל תיקים, בהחלט מדובר בסכום נמוך משמעותית). למרות הסכום הנמוך איתו ניתן לפתוח את תיק ההשקעות, הכספים עדיין מנוהלים באופן מקצועי, ומושקעים בהתאם לבחירתם של מנהלי תיקים מנוסים בעלי רישיון. אפשר להשקיע דרך תיק ההשקעות הדיגיטלי במבחר רחב ומגוון של אפיקי השקעה, חלקם בעלי רמת סיכון נמוכה דוגמת אג"חים (אגרות חוב של מדינה ושל תאגידים), וחלקם בעלי רמת סיכון גבוהה כגון רכישת מניות.
איך מתחילים?
סכום ההשקעה המינימלי איתו ניתן לפתוח תיק השקעות הוא בין 20 אלף שקלים ל50 אלף שקלים, כאשר הסכום המינימלי נקבע בהתאם לפלטפורמה הנבחרת. ככלל, קיימות כיום שלוש פלטפורמות מרכזיות לפתיחת בית השקעות – שתיים מהן נמצאות בבעלות בתי השקעות (מיטב דש מנג'ר ופסגות פרו), והשלישית – וידאה, נמצאת בבעלות בנק לאומי VIDEO.
את החשבון עצמו פותחים באופן דיגיטלי באינטרנט, לאחר מילוי שאלון מקוון במסגרתו נבחנת מידת מוכנות ההשקעה של המשקיע, משך זמן ההשקעה, מטרתה ורמת הסיכון שהוא מוכן לקחת על עצמו. בהתאם לתוצאות השאלון, מותאמת לכל משקיע דרגת סיכון שונה ('משקיע שונא סיכון' 'משקיע אדיש לסיכון' ו'משקיע אוהב סיכון'), וביחס לדרגת הסיכון שנבחרה נקבע הרכב תיק ההשקעות על ידי אלגוריתם. כך לדוגמא, עבור משקיע אשר תוצאות השאלון הראו כי הוא מעדיף להסתכן כמה שפחות, ייפתח תיק השקעות אשר מורכב ברובו מהשקעות סולידיות כגון השקעה באג"חים של תאגידים ושל המדינה.
לעומתו, תוצאות שאלון שמצביעות על כך שהמשקיע מוכן לסכן את כספו (מוכן להסתכן בהפסד כספים תמורת הסיכוי לקבל תשואה גבוהה), יניבו פתיחת תיק שמורכב מהשקעות מסוכנות – רכישת מניות למיניהן וכיו"ב.
מאפיינים נוספים של הפלטפורמות השונות והבדלים ביניהם
ביצענו עבורכם השוואה בין הפלטפורמות השונות. את תוצאות ההשוואה נציג באופן של מענה לשאלות רלוונטיות.
באיזה אופן מנהלות החברות את הכספים?
הבדל ראשון ומשמעותי בין פלטפורמות ההשקעה השונות הוא האופן בו החברות בוחרות לנהל את הכספים. מיטב דש מנג'ר ופסגות פרו מבצעות ניהול אקטיבי, במסגרתו הכספים מושקעים בקרנות הנאמנות שלהן. לעומתן, ווידאה – בנק לאומי משקיעה את הכספים במדדים (יצוין כי חל איסור החזקת קרנות נאמנות על בנקים בישראל).
כיצד מצטרפים לפלטפורמות השונות?
ההצטרפות לוידאה – בנק לאומי ולבית ההשקעות של פסגות פרו הוא דיגטלי בלבד, ואינו מצריך הליכים נוספים עם סיום פתיחת התיק באינטרנט. היה ומשקיע מסוים שפתח תיק בחברת פסגות פרו אינו מרוצה מהרכב התיק אשר נוצר לו על ידי האלגוריתם, נציג שירות מטעם פסגות פרו צפוי ליצור עימו קשר להשלמת הליך ההצטרפות.
ההצטרפות למיטב דש מנג'ר נעשית בפועל רק לאחר שנציג שירות מטעם החברה יוצר קשר עם המשקיע, ומוודא שכלל התנאים והפרמטרים הרלוונטיים הובנו על ידו.
לאן מעבירים את הכספים להשקעה?
בהשקעה דרך וידאה – בנק לאומי, יש צורך להעביר כספים לחשבון ייעודי ונפרד מחשבון העובר ושב (חשבון זה קיים בכל הבנקים).
בניגוד לכך, בהשקעה דרך פסגות פרו ומיטב דש מנג'ר, יש להעביר את הכספים המושקעים לחשבון חדש שעתיד להיפתח בבית ההשקעות.
האם ניתן למשוך חזרה את הכסף?
כן. כל שלוש הפלטפורמות מאפשרות למשוך חזרה את הכספים המושקעים. מאחר שהכספים המושקעים דרך חברת וידאה – בנק לאומי מצויים כבר בחשבון הבנק, ניתן למשוך את הכספים לחשבון העובר ושב באופן מיידי. משיכת כספים המושקעים בחברת פסגות פרו אורכת חמישה ימי עסקים, ואילו שבעה ימי עסקים יקחו לכסף שלכם להגיע מחברת מיטב דש לחשבון הבנק שלכם.
מהו טווח ההשקעה המינימלי?
בשלוש הפלטפורמות מדובר על השקעה של שנתיים עד שלוש שנים לכל הפחות.
האם יש אפשרות להתייעץ עם גורם מוסמך?
על אף ששלוש הפלטפורמות מנוהלות באופן דיגיטלי, ניתן ליצור קשר עם יועץ השקעות מוסמך, מנוסה ובעל רישיון, אשר מועסק על ידי החברה ועתיד לספק מענה לכל שאלה ובעיה.
סכום השקעה מינימלי ודמי ניהול
הסכום המינימלי הנדרש לפתיחת תיקי השקעות דיגיטליים, וכן דמי הניהול שיש לשלם עבור הכספים המושקעים, מהווים פרמטרים משמעותיים בבחירת חברת ההשקעות הרצויה.
חברת פסגות פרו – הסכום המינימלי לפתיחת תיק השקעות דרך חברת פסגות פרו הוא 20 אלף שקלים. דמי הניהול נקבעים בהתאם לרמת ואופן החשיפה למניות, והם נעים בין 0.14 אחוזים ל2.55 אחוזים.
חברת מיטב דש מנג'ר – הסכום המינימלי לפתיחת תיק השקעות באמצעות חברת מיטב דש מנג'ר הוא 25 אלף שקלים. דמי הניהול נקבעים בהתאם לרמת ואופן החשיפה למניות, והם נעים בין אי – תשלום ל2.92 אחוזים.
חברת וידאה – בנק לאומי – הסכום המינימלי לפתיחת תיק השקעות עומד על 50 אלף שקלים. דמי הניהול משולמים פר שנה, בהתאם לשווי התיק, ונעים בין 0.3 אחוזים ל0.7 אחוזים משווי התיק. בנוסף, קיימת עמלה על כל קנייה ומכירה על סך 0.1% וכן עמלת דמי משמרת של כ- 0.15%.
איזו פלטפורמה הכי כדאית – מיטב דש מנג'ר, פסגות פרו או וידאה – בנק לאומי?
בבנק לאומי טוענים כי תשלומי החזקת התיקים של בתי ההשקעות (מיטב דש מנג'ר ופסגות פרו) אינם שקופים וברורים, והלקוח אינו יודע בוודאות כמה הוא משלם עבור החזקת התיק. לעומתם וידאה מציגה בפני הלקוח דרישת תשלום שקופה וברורה. מנגד, טוענים בפסגות מנג'ר פרו ובמיטב דש כי העובדה שבנק לאומי דורש תשלום נוספים לדמי הניהול (תשלום עבור קנייה ומכירה, תשלום עבור דמי משמרת), גורמת להליך להיות יקר בהרבה בהשוואה להשקעה אצלן. יחד עם זאת, למרות טענות שלוש החברות האחת כלפי השנייה, אין הבדלים תהומיים בין התנאים שמציגות שלוש החברות שמסייעות לבחור בחברה הכדאית ביותר. אי לכך ובהתאם לזאת, אין לנו תשובה חד משמעית בנוגע לשאלה איזו חברה עדיפה.
אם סכום ההשקעה ההתחלתי מהווה פרמטר עבורכם, ואתם מעוניינים להשקיע סכום שלא עולה על 25 אלף שקלים, אופציית פתיחת תיק ההשקעות של וידאה – בנק לאומי אינה רלוונטית עבורכם. כמו כן, אנו ממליצים שלא לפתוח תיקי השקעות לטווח קצר ובפרופיל סיכון נמוך דרך חברת וידאה של בנק לאומי. זאת, מאחר שתשואת התיק הצפויה לא תעלה על עלות דמי הניהול ושאר תשלומי החזקת תיק ההשקעות, ולא תהיה רווחית.
סיכומו של דבר – אם אתם מתלבטים בין שלושת החברות, מומלץ לבצע השוואה בין הרכב תיק ההשקעות שמציעה לכם כל חברה, התשואות הצפויות לדבריהן ועלות החזקת התיק הצפויה על ידי כל חברה, ועל ידי כך לבחור את תיק ההשקעות המשתלם ביותר עבורכם.