השקעות פיפלביז

לקבלת הצעת מחיר השאירו את פרטיכם.

באמצעות פיפלביז, תוכלו להתוודע למיזמים בתחילת דרכם וחברות צעירות ולא מוכרות, לבחור להשקיע כספים בסכומים נבונים ולא גבוהים, וכך לקחת חלק בהצלחת החברה בעתיד. הפלטפורמה חוקית לחלוטין, אינה כרוכה עמלות כלשהן, והיא עשויה להפיק למשקיעים תשואות גבוהות במיוחד. עם זאת, בדומה לכל השקעה, גם השקעות פיפלביז עלולות להיות מסוכנות.

 

מהן השקעות פיפלביז? 

פיפלביז היא פלטפורמה שמאפשרת השקעה של המונים בחברות שנמצאות בראשית דרכן ושואפות להגיע לממדים שיאפשרו להן בעתיד להימכר בבורסה, להירכש על ידי חברה גדולה או להפוך אפילו לחברות גדולות בעצמן. במילים אחרות, פיפלביז הינה אמצעי שמאפשר לציבור לקחת חלק בעולם הסטרטאפים, קרי ״חברות הזנק״, הן באמצעות תרומה להתפתחותם של המיזמים הצעירים, והן בקבלת הרווחים האפשריים מעולם זה. המונח ״המונים״ משמעותי בהקשר זה – עד לאחרונה ההשתתפות בהשקעות בחברות סטרטאפ הייתה נגישה רק עבור קרנות או אנשים פרטיים בעלי הון עצמי גבוה. כעת, מדיומים כדוגמת פיפלביז, מאפשרים גם לשחקנים קטנים יותר לקחת חלק בעולם זה, שיש בו מן הסיכון הגבוה אך בה בעת גם מן הסיכוי לרווח גבוה עתידי. 

 

מימון המונים הוני ומימון המונים קלאסי

עד לפני מספר שנים, פלטפורמת פיפלביז כלל לא הייתה קיימת. פיפלביז היא למעשה תוצר של החקיקה החדשה שאושרה בשנת 2017, חקיקה אשר אפשרה את צמיחתו של מימון המונים ״הוני״, ובאנגלית – ״crowdinvesting״. המונח ״מימון המונים״ וודאי מוכר מהשנים האחרונות הודות לאתרים כמו ״הדסטארט״, אשר מציעים מימון המונים קלאסי. מימון זה מאפשר לאדם הפרטי להשקיע במיזם כזה או אחר, דוגמת עמותה, אמנים, עסקים קטנים, ובתמורה להשקעה זו לקבל מוצר או שירות. לצורך ההסבר, ניקח כדוגמא סופר שמתפרנס מכתיבת ספרים. אותו הסופר, מעוניין להוציא ספר שלא דרך הוצאה לאור רשמית, ולכן הוא מחל בתהליך גיוס של 25,000 ש״ח מההמונים.

בתמורה להשקעת ההמונים, כל אדם שהשקיע, מקבל מוצר תמורת השקעתו, כמו למשל, ספר חתום מידי הסופר. להבדיל, מימון המונים ״הוני״, אליו משתייך אתר פיפלביז, לא נועד לאספקה של מוצר, ומטרתו היא לספק רווחים מהחברה שבה הושקעו הכספים. כך לדוגמא, חברת סטרטאפ מעוניינת לפתח מוצר חדש ולשם כך היא מעוניינת לגייס בצורת מימון המונים, סכום של כ- 100,000 ש״ח. כדי לעשות זאת, היא מנפיקה 2,000 מניות, ששוויה של כל אחת מהן הוא 50 ש״ח. אדם המעוניין להשקיע בפיתוח המוצר החדש, ירכוש מניה בעבור סכום זה ובמידה והחברה תגייס את מלוא הסכום המבוקש הוא יהיה לבעל מניה בחברה.

לחלופין, החברה יכולה להנפיק אגרות חוב וכך כל משקיע שרכש את האיגרת, מלווה לחברה סכום שעליה להחזיר לו בהתאם לתנאי הריבית המסוכמים. 

לעומת מימון המונים קלאסי, שאינו מפוקח כלל וכלל, מימון המונים ״הוני״ מפוקח על ידי הרשות לניירות ערך. לפי חוק, כל חברת הזנק שממומנת בדרך זו מיוצגת על ידי פלטפורמה אינטרנטית מורשית שנקראת ״רכז הצעה״, שהיא הגוף שפועל בכפוף לרשות לניירות ערך, ורק דרכו יכול הציבור הרחב להשקיע בחברות סטרטאפ. פיפלביז היא למעשה רכז הצעה שכזה ולפיכך היא מייצגת חברות שפונות אליה במטרה להיות מתווכות על ידיה למשקיעים. פיפלביז, כרכז הצעה, אחראית לבדוק את החברות שפונות אליה ולבחור אותן אחרי סינון מוקפד, לפרסם את המידע על אודותיהן למשקיעים הפוטנציאלים, למנוע הונאות בתחום ולוודא כי סכומי ההשקעה מועברים כראוי. 

 

איך בעצם עובדת הפלטפורמה? 

אתר פיפלביז מציע מגוון של חברות, מיזמים, עסקים ונדל״ן אשר נבדקו וסוננו. מידע על אודות החברה מופיע באתר פיפלביז, והוא כולל את ייעודה של החברה, את פירוט פעולותיה, את גיוסיה והכנסותיה ואת הסיבות לגיוס הסכום. כל חברה מציעה סכום השקעה מינימלי ייחודי לה, שנע לרוב בטווח של כמה מאות שקלים, והמשקיע יכול לבחור את סכום ההשקעה בהתאם לכך, ומתוך פרופיל אישי שיבנה לעצמו. לאחר שהמשקיע קרא ובחן את אפשרויות ההשקעה, הוא רשאי להעביר את הסכום הרצוי, באמצעות אשראי או העברה בנקאית, דרך האתר. הסכום יכול לתפקד כרכישת מנייה רגילה או כהלוואה לחברה, כלומר כאיגרת חוב.

הסכום שהושקע מועבר תחילה לחשבון נאמנות על שם פיפלביז, עד לתום תקופת גיוס המימון. תקופת גיוס המימון אורכת לרוב עד 90 ימים, ובמהלך תקופת קמפיין זו מחויבת החברה להעביר דוחות ועדכונים שוטפים למשקיעים. בתום תקופת הגיוס המוגדרת, ישנם שני תרחישים: האחד, החברה הצליחה לגייס את מלוא הסכום שהציבה, ובכך המשקיעים נרשמים כבעלי מניות וכשותפים או כבעלי אגרות חוב של החברה, שזכאים לקבל את החזר ההלוואה לאור הריבית והפרשי ההצמדה שנקבעו מראש. בתרחיש זה, החברה מחויבת לפרסם בפני משקיעיה דוחות רבעון, דוחות שנתיים ומאזנים, וזאת תחת פיקוח מתמיד על ידי אתר פיפלביז. התרחיש האפשרי השני הוא חוסר יכולת של החברה לעמוד בסכום הגיוס שהציבה לעצמה וכך הכסף שהועבר על ידי המשקיעים מוחזר להם במלואו. 

 

מהם סכומי העמלות בהשקעה דרך פיפלביז?

אתר פיפלביז מבוסס על השקעות המונים שאינן מלוות בעמלות של דמי ניהול או בחלוקת אחוזים מהרווח, וזהו יתרון משמעותי לעומת פלטפורמות אחרות של השקעה. מי שמשלם את העמלות הללו הן למעשה חברות הזנק, אשר מבקשות להיות מיוצגות על ידי פיפלביז. התוצאה – בתמורה לסכום שניתן המשקיע מקבל מניה בסכום זהה לסכום שהעביר, והוא לא נדרש כלל לתשלום עמלות.  

 

כיצד ניתן להרוויח מההשקעה באמצעות פיפלביז?

ישנן מספר דרכים בהן ניתן להפיק רווחים מההשקעה. נציג להלן מספר דוגמאות:

    1. מימוש מניות – כל משקיע יכול למכור את מניותיו, כלומר לממש אותן, לפני שהחברה עצמה מגיעה לאקזיט. החיסרון בפלטפורמה במובן זה, לעומת שוק ניירות הערך הרגיל, הוא היעדר מספר רב של משקיעים. בשל כך, המכירה של המניה אינה מיידית, ולעיתים אף דורשת זמן המתנה רב למציאת קונה. 
    2. אקזיט: במידה והחברה נמכרת אל ידי חברה גדולה, נרכשות הפעילות של החברה במלואה, או מניות החברה. זהו התרחיש האידאלי, מאחר שאקזיט במכירה מאפשר למשקיע להרוויח את התשואה המיטבית על מנייתו. יחד עם זאת, הציפייה לאקזיט עלולה לדרוש סבלנות ומשך זמן ארוך.

 

  • הנפקה ציבורית בבורסה: ככלל, חברה שמונפקת בבורסה מגדילה לרוב את השווי של מניותיה. בהינתן שהחברה בה בוצעה השקעה דרך פלטפורמת פיפלביז, הונפקה בבורסה, המשקיעים מחזיקים באותן המניות שרכשו דרך פיפלביז ונהנים מהרווחים שמקנה ההנפקה הציבורית. 

 

 

מהם יתרונותיה של פלטפורמת פיפלביז?

הפלטפורמה של פיפלביז מאפשרת כאמור לציבור הרחב לקחת חלק בעולם ההשקעות בסיכון גבוה של חברות סטרטאפ, עולם השקעות אשר עד כה, היה סגור בפניו. זוהי תרומה משמעותית לאדם הפרטי, שמעוניין לגוון את תיק ההשקעות שלו, לעיתים באמצעות השקעה של סכומים נמוכים, לקחת סיכונים אשר יכולים להשיא סיכויי רווח גבוהים, ובכך אולי אף להגיע לזינוק של רווחים בגובה של מאות או אלפי אחוזים מהשקעתו. 

יתרון בולט נוסף הוא הפשטות של הממשק. המידע מתווך בצורה נהירה ושקופה והמשקיע רשאי להחליט בעצמו מהן החברות בהן הוא מאמין וכיצד הוא מעוניין לנהל את תיק ההשקעות שלו. כמו כן, ההשקעה הזו אינה כרוכה בתשלום עמלות ואין צורך בהוספת דמי עלות בגין ניהול תיק ההשקעות.

עבור החברות המושקעות, יתרון הפלטפורמה טמון בכך שהיא מאפשרת חשיפה למשקיעים רבים, חשיפה לה זוכות על פי רוב, חברות ציבוריות גדולות בלבד. באופן זה, הפלטפורמה מרחיבה את קהל המשקיעים הפוטנציאליים שלה, וכתוצאה מכך, ניתנת הזדמנות נהדרת לחברות מתחילות לצמוח ולהתרחב כבר בראשית דרכן. על ידי כך, ביום בו תהפוך החברה לציבורית ומונפקת, יהיו בידיה אמצעים וכלים להתנהל מתוך ניסיון במרחב של השוק הציבורי. 

 

מהם חסרונותיה של פלטפורמת פיפלביז?

פיפלביז הוא ממשק להשקעות ברמת סיכון גבוהה, שכולל אפשרות לאובדן חלקי של סכום ההשקעה ולעתים גם של מלוא הסכום. בדומה לכל השקעה בעלת סיכוי רווח גבוה, גם במקרה זה יש לקחת בחשבון מספר סיכונים, כשהמרכזי שביניהם, הוא האפשרות שהחברה תגיע לכדי חדלות פירעון ולמעשה תיכשל. לכך מתלווים סיכונים נוספים, ביניהם, נזילות כספית נמוכה אשר מעכבת את הליך חלוקת הרווחים, גם במקרה של הצלחה ושל מכירת החברה; היעדר מידע מלא על החברה, משום שאיננה מחויבת לחוקי דיווח להם מחויבות חברות ציבוריות רגילות; סחירות מצומצמת של מניות משום שהחברה איננה מונפקת בבורסה, מה שלעיתים מקשה על מציאת רוכשים חדשים למנייה. 

 

מה הפתרון אפוא לבעיית הסיכון והיעדר הוודאות המוחלטת בשוק זה? 

הפתרון שממליצה פלטפורמת פיפלביז כולל בראש ובראשונה יצירת תיק השקעות בסכומים אותם יכול המשקיע לסכן, תוך פיזור השקעותיו. נקודה משמעותית נוספת היא שבידי המשקיע האחריות לחקור ולהבין את סוג החברות שמוצעות בפניו ולבחון לעומק את הפוטנציאל שלהן. הכוח והאחריות הם בידי המשקיע, ומכאן נובע גם היתרון וגם האתגר בהשקעות אלו. 

פיפלביז מאפשרת למשקיעים מהשוק הפרטי להשקיע סכומי כסף במיזמים צעירים ובחברות חדשות. הסכומים הללו עשויים להצמיח תשואות גבוהות במיוחד בעתיד, אם וכאשר המיזם יצליח, אך לצד זאת עלולים המשקיעים לחוות הפסדים כלכליים עקב השקעה זו, היה והמיזם כשל. לכן, למעוניינים להשקיע דרך פיפלביז, מומלץ לחקור היטב טרם ההשקעה ולבצע פיזור השקעות, ובכך, להקטין משמעותית את הסיכון להפסד. 

נשמח לעמוד לשרותכם בכל נושא

השאירו את פרטיכם
ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

כתבות נוספות בנושא